Усі новини

Чому варто обмежити сіль в раціоні і як це зробити

Сіль – це не лише спеція, яка надає смак стравам, але й важливий компонент нашого здоров’я. Вона має як корисні, так і потенційно шкідливі властивості. Розумне та помірне вживання солі є ключем до збалансованого харчування та збереження здоров’я.

Однією з найбільших проблем надмірного вживання солі є підвищення кров’яного тиску (гіпертонія). Надмірна кількість солі може призвести до утримання зайвої рідини в організмі, що може виявлятися в набряках та надмірній вазі, може збільшити ризик розвитку хронічних ниркових захворювань, може подразнювати шлунково-кишковий тракт і призводити до виразок та запалення слизової оболонки шлунку, може призвести до виходу кальцію з остеобластів, що може збільшити ризик розвитку остеопорозу.

За дорученням генерального директора Державної установи «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»Олександра Шпити фахівці відділу епіднагляду та профілактики неінфекційних захворювань відвідали  ліцей №4 міста  Житомира, де учням 8-9х класів провели презентації на тему «Яка шкода від солі може бути?». Основна мета –  це контролювати споживання солі та її кількість у раціоні та обирати альтернативи, що містять менше солі. Це допоможе забезпечити належний рівень натрію в організмі і підтримувати здоровий спосіб життя.

Після закінчення презентацій ліцеїсти отримали інформаційно-освітню друковану продукцію.

Поділитися:
Знайти