Усі новини

МОНІТОРИНГОВЕ ВІДВІДУВАННЯ ЗАКЛАДУ ОСВІТИ

Поділитися:

Фахівці Романівського  відділення  продовжують санітарно освітню роботу у заклах освіти Романівської громади. Провели моніторингове  відвідування Старочуднівськогутянського ліцею в якому проведено бесіду з працівниками харчоблоку та медичними працівниками на тему : « Безпечне та корисне харчування»; «Провила особистої гігієни працівників харчоблоку». З дітьми  закладу провели заняття  про важливість правильного харчування та як харчування впливає на здоров’я дитини. Надали кілька рекомендацій персоналу  закладу щодо здорового раціону харчування:

Які продукти повинні входити до щоденного раціону школярів

  • акцентуйте увагу на овочах і бобових – вони мають бути основою раціонустежте,
  • щоби дитина щодня їла фрукти та ягоди, молочні та кисломолочні продукти, у невеликих порціях – цільнозернові продукти, насіння та горіхи;
  • упродовж тижня готуйте рибу (2-3 рази на тиждень) і м’ясо (переважно птиці і кролика);
  • мінімізуйте кількість солі та цукру; – для дітей 2-3 г на добу, для підлітків менше 5 г на добу, цукор: 25-50 г на добу включаючи фруктові цукри;
  • використовуйте корисні олії (оливкова, кукурудзяна, лляна, гарбузова, горіхова);
  • стежте за водним балансом школяра: дитина має отримувати достатньо рідини і пити не за графіком, а орієнтуючись на відчуття спраги.

Також при зустрічі з дітками та працівниками Старочуднівськогутянського ЗДО акцентували увагу на  харчові звички, що формуються у дитинстві, зберігаються і в дорослому віці. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вбережуть  від численних хвороб, а й зроблять її бадьорішою і уважнішою . Обговорили тему   небезпеки інфекційних хвороб,  що передаються через їжу та дотримання правил особистої гігієни.

 

Знайти