Усі новини

Просвітницькі заходи в закладах освіти тривають

Поділитися:
ЗУСТРІЧ В ЛІЦЕЇ
За дорученням генерального директора ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олександр Шпита фахівці відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань провели просвітницьке відвідування ліцею №19 міста Житомира, де учням 5х класів організували презентацію на тему «Основи здорового харчування». Основна мета заходу – сформувати у молоді навички здорового способу життя, зокрема прихильність до здорової та корисної їжі.
Ризикова поведінка стосовно харчування включає в себе:
– Високе споживання солі (підвищує артеріальний тиск, що збільшує ризик серцево-судинних захворювань та інсульту, хронічної хвороби нирок і деяких видів раку)
– Високе споживання цукру (сприяє розвитку карієсу, надмірної ваги і ожирінню, підвищенню кров’яного тиску, серцево-судинних захворювань)
– Низьке споживання фруктів та овочів (пов’язане з декількома видами раку, серцево-судинними захворюваннями й інсультом)
– Низьке споживання клітковини, злаків, горіхів, насіння та мікроелементів (пов’язане з розвитком діабету, серцево-судинними захворюваннями, а також деякими видами раку)
Принципи раціонального харчування – помірність, різноманітність і збалансованість.
Під час зустрічі були надані відповіді на чисельні запитання аудиторії та продемонстрований навчальний фільм «Тарілка здорового харчування».
Олександр Шпита
Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб
Знайти